Samstag, 17. November 2007

Bilder från Campus Garching

Lite hastigt såhär en lördagkväll tänkte jag visa några bilder av Campus Garching. Först har vi en exteriör vy av matematik/informatik-byggnaden (som matematikerna kallar för matematikhuset, och informatikerna för informatikhuset. Imagine that.).
Sen har vi en interiör vy, där man kan se både trapporna som jag tror skulle göra Kerstin nervös (räckena räcker knappt upp till höften för mig), och även de båda rutschkanorna. Synliga är även en hel del matematikstudenter.

Här kan vi se Leifur förberedd att åka rutschkanan, samt när han kommer ut på andra sidan.




Det så kallade atomägget var början på, och är idag en symbol för, forskningscentrat i Garching. Man ville ha en testkärnreaktor för experiment, men ville helst inte bygga den mitt inne i stan. Således valde man att förlägga den ute i spenaten, dvs Garching. Uppenbarligen var det inte lika många som oroade sig för Garchingborna som för Münchnarna.


Tunnelbanestationen Garching Forschungszentrum dekoreras med informativa och konstnärliga skyltar om olika tyska fysiker och dylikt. Uppenbarligen var konstnären inte så imponerad av Ohms insatser för elläran, notera vad bokstäverna i grafen stavar till.

3 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Åh, jag vill också åka rutschkana!

Anonym hat gesagt…

ÅK inte, åk inte!!!!

del hat gesagt…

Rutschkanan är ju underbar, ett utmärkt sätt att snabbt ta sig ner för tredje våningen. Enda nackdelen är att all min undervisning är på markplan, så jag har egentligen ingen anledning att vara uppe på tredje våningen.

Bortsett från rutschkanan, alltså.