Samstag, 3. November 2007

BMW-Welt

Torsdag var Alleheilige, vilket man tar på så pass stort allvar här nere att man får en ledig dag. Ivonne samlade alla sina små kycklingar och tog med oss till BMW-Welt, som var en riktig cool plats. Bakgrunden ligger i att Mercedes skapade något liknande, varpå BMW (som för övrigt står för Bayerische Motor Werken) inte ville vara sämre. Alltså byggde man ett gigantiskt och vräkigt hus för €500 miljoner (€100 miljoner sade budgeten, men skrattar bäst som skrattar sist sade byggarna). I denna orgie av stål och glas huserar en utställning med nästan alla modeller av BMW-bilar och -motorcyklar, samt utställningar med motorer och informativa förklaringar om hur tekniken i fordonen fungerar.

Men vad är det bra för? Tja, man lockar dit massa folk, som sedan kan få se på när... du hämtar din bil. Ja, om du köper en BMW kan du alltså välja att betala lite extra för att åka ner till München och plocka upp den på BMW-Welt. Bilen körs då uppför en ramp där den klart och tydligt ses av alla besökarna, varpå man får ta emot nycklarna och köra ut sin sprillans nya BMW så att alla kan se det. Mer penisförlängare än så kan en bil knappast bli, så jag misstänker att det är sjukt populärt. Något ska de väl få tillbaka sina €500 000 000 på.

Det fanns en hel del schyssta fordon på utställningen, och Ivonne pekade glatt på en BMW cab och förkunnade "en sån där ska jag ha, med beige läderinredning". Jag frågade om matematiker ofta kör bilar som kostar €60 000, och fick en skarp blick till svar. Vissa drömmar bör man inte peta hål på. Hon fick dock sin hämnd, när jag sade "hm, det kanske är dags att skaffa ett körkort", och följande utspelade sig:

- Ursäkta, vad sade du nu? Har du inget körkort?
- Nej.
- Varifrån kommer du egentligen?
- Stockholm. [Vilket för en svensk är ett fullkomligt rimligt svar på frågan]
- Alltså, det är okej att inte ha en bil, och att aldrig köra, men du måste ha ett körkort. Om man träffar en person som inte har körkort tänker man genast "vad är det för fel på honom egentligen?".
- Tack.

Mycket ska man behöva stå ut med.

3 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Den där Ivonne lär väl knappast vara den första som undrat vad det är för fel på dig... :p

del hat gesagt…

Knappast den sista, heller.

Anonym hat gesagt…

Nej, inte med ditt track record. :]